COVER_FRONTΟδηγός  για  νέους  και  έμπειρους προγραμματιστές

Σύμφωνα με τον Jerome Bruner, η μάθηση απαιτεί ενεργή συμμετοχή του εκπαιδευόμενου, πειραματισμό, εξερεύνηση και ανακάλυψη. Το βιβλίο Αλγοριθμική και προγραμματισμός υπολογιστών σε Python περιέχει πλήθος παραδειγμάτων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων μπορεί να υλοποιηθεί στην πράξη από τους αναγνώστες, επιτρέποντάς τους να εξοικειωθούν με τη γλώσσα Python ώστε τελικά να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να δημιουργούν τις δικές τους εφαρμογές.

Γι’ αυτόν το λόγο, το βιβλίο είναι κατάλληλο για αρχάριους αλλά και προχωρημένους προγραμματιστές, μαθητές γυμνασίου και λυκείου, φοιτητές ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες του κλάδου.

Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε να εξυπηρετεί πλήρως και τις ανάγκες των μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) του τομέα Πληροφορικής, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Αποτελείται από 720 σελίδες στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι απαντήσεις των ασκήσεων, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χώρο. Οι απαντήσεις τους καθώς και τα προγράμματα Python του βιβλίου είναι διαθέσιμα δωρεάν μέσω του Διαδικτύου για όσους έχουν προμηθευτεί το βιβλίο, τόσο για την έκδοση 2.x όσο και για την έκδοση 3.x της Python.

Κατάλληλο για:

  • αρχάριους – προχωρημένους
  • εκπαιδευτικούς
  • μαθητές γυμνασίου, λυκείου, ΕΠΑ.Λ.
  • σπουδαστές – φοιτητές
  • ερασιτέχνες – επαγγελματίες.

Μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι